Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Понички крапфен с пудра захар

Понички крапфен с пудра захар

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Понички крапфен с пудра захар
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Днес сме ви приготвили едни уникални немски ванилови понички с прясно мляко и яйца"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г пресято
  • прясно мляко - 2 с.л. хладно
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1/2 пакетче
  • захар - 40 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 40 г разтопено
  • зехтин
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средата на купчинката брашно се слагат маята, прясното мляко /2 с.л./ и захар /1 ч.л./ и се разбъркват. Покрива се с кърпа за 15 мин.

През това време в отделна купа се разбиват жълтъците, яйцето, 40 г захар, ванилия и 100 мл прясно мляко. Разбъркват се добре и се добавят към брашнената смес. Омесва се меко тесто.

Поръсва се с брашно и се оставя за 20 мин. Пак се поръсва с брашно и се оставя за 1 час. Върху набрашнена повърхност се разстила втасалото тесто, разточва се леко и се реже с водна чаша на парчета.

Оставят се да втасат още 30 мин. В тенджера се слага около 1 литър зехтин. Като се загрее малко, парченцата се пускат в зехтина и се похлупват. Пържат се около 3 мин. Изкарват се и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасно, но не е отбелязано, къде точно се включва 40гр. Краве масло.
05.07.2023 12:18