Брауни с кафе и шоколад

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39936335
18/02/2016
"Този прекрасен шоколадов сладкиш с кафе на Рая е чудесно допълнение към следобедното кафе или в случай, че ви изненадат гости"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 289
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към тях се добавя захарта, какаото, кафето, содата и солта.

В друг съд се разбират яйцата и заедно с млякото и малко олио се добавят към сухите съставки. Бърка се с телена бъркалка, докато се хомогенизира всичко. Сместа се изсипва в тава с хартия за печене и се пече на 180 градуса първо 10 минути отдолу, а после и отгоре, докато е напълно готов.

Изважда се от фурната и се оставя да се охлади за 5-10 минути.

За глазурата маслото се разтапя в съд на котлона и се добавят какаото, натрошеният шоколад и водата. Бърка се, докато се смеси всичко добре и се добавя ванилията. Бърка се, докато се разтвори и тя, след което се маха от котлона.

Сладкишът се надупчва с вилица и се намазва с глазурата. След това се поръсва с кокосови стърготини, реже се на парчета и е готово за сервиране.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mima & Ivan
Mima & Ivan
06.05.2017 15:45
Изглежда вкусно, но какво е кафето? 1 чаша приготвено кафе, или 1 чаша сухо мляно кафе? Или нес кафе?
1
0
Рая Андонова
Рая Андонова
06.05.2017 16:41
1 чаша сухо мляно кафе
1
0
Рая Андонова
Рая Андонова
18.02.2016 18:04
Аз го правих вчера, а днес е по-вкусно от тогава. Така че явно първо трябва да престои няколко часа в хладилника и чак тогава да се яде.
1
0