Брауни с кафе и шоколад

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Брауни с кафе и шоколад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Този прекрасен шоколадов сладкиш с кафе на Рая е чудесно допълнение към следобедното кафе или в случай, че ви изненадат гости"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч. натурално
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л. хлебна
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кафе - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (не горещо)
  • олио
  • за глазурата
  • масло - 1 ч.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • шоколад - 80 - 100 г натурален (по възможност над 65% какао)
  • вода - около 10 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към тях се добавя захарта, какаото, кафето, содата и солта.

В друг съд се разбират яйцата и заедно с млякото и малко олио се добавят към сухите съставки. Бърка се с телена бъркалка, докато се хомогенизира всичко. Сместа се изсипва в тава с хартия за печене и се пече на 180 градуса първо 10 минути отдолу, а после и отгоре, докато е напълно готов.

Изважда се от фурната и се оставя да се охлади за 5-10 минути.

За глазурата маслото се разтапя в съд на котлона и се добавят какаото, натрошеният шоколад и водата. Бърка се, докато се смеси всичко добре и се добавя ванилията. Бърка се, докато се разтвори и тя, след което се маха от котлона.

Сладкишът се надупчва с вилица и се намазва с глазурата. След това се поръсва с кокосови стърготини, реже се на парчета и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вихра Сидерова
Вихра Сидерова
За пръв път правя брауни и се получи супер! Свърши ми какаото за глазурата и сложих малко кафе, а отгоре шоколадови пръчици вместо кокосови стърготинки.
15.10.2022 23:19
Потребител#187028
Потребител#187028
Изглежда вкусно, но какво е кафето? 1 чаша приготвено кафе, или 1 чаша сухо мляно кафе? Или нес кафе?
06.05.2017 15:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Рая Андонова
Рая Андонова
Аз го правих вчера, а днес е по-вкусно от тогава. Така че явно първо трябва да престои няколко часа в хладилника и чак тогава да се яде.
18.02.2016 18:04
1