Чушките на баба с млечен бял сос

18/02/2016
"Една селска рецепта, която е винаги актуална и вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
81 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо724 786
  • Преглеждания за месеца5030
  • Преглеждания за седмицата348
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена81

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Чушки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз.

Невероятно вкусно!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 15
4 1
3 1
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Erhan
Erhan
06.06.2020 11:11
Много вкусно, АДМИРАЦИИ!
1
0
Потребител#207620
Много вкусна рецепта!!!
4
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
20.06.2017 15:59
Блаженство! Прекрасна комбинация от вкусове, аромати и....носталгията към бабината кухня! Нищо не може да отклони вниманието ми от тази чиния, а най-вече спомена за безгрижното детство, как топяхме във вкусния сос с комат топъл хляб . Другото е суета!!! Поздравявам Ви госпожо!
21
1