Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта с бишкоти и крема сирене

Торта с бишкоти и крема сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Торта с бишкоти и крема сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Търсенето на перфектната домашна торта ни доведе до тази неустоима торта с бишкоти и крема сирене, която смятаме да дегустираме незабавно"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет за торта (400 г)
  • крема сирене - 1 пакет
  • сметана - 1 кутия (500 мл) сладкарска
  • захар - 2 ч.ч.
  • компот - 1 бр. или сок (за потапяне на бишкотите)
  • желатин - 1 пакетче
  • какао - 1 с.л. на прах
  • ванилова захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбиват с миксер сметаната, захарта и ваниловата захар.

След това се добавя крема сиренето (желатинът се накисва във вода, като набъбне се загрява за 30 сек. в микровълнова печка или на водна баня, докато стане течен), след което при непрекъснато разбиване с миксера на тънка струя се добавя желатинът.

По желание може кремът да се раздели на две части и половината да се оцвети с какаото.

Бишкотите се потапят за секунди в сока или компота, нареждат се във форма за торта или др. съд, отгоре се слага от крема и така се редуват, докато свършат съставките.

Готовата бишкотена торта трябва да се остави в хладилника да стегне за минимум 30 мин.

Тортата с бишкоти и крема сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: