Начин на приготвяне
Измитите чушки се изчистват от дръжките и семената, изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо на ситна решетка.
В тава се загрява мазнината и се слага сместа да се позапържи, до поемане на олиото, като трябва и леко да се сгъсти.
Сваляме от огъня и се слагат натрошеното сирене, пасираният чесън, подправя се с черния пипер и кимиона. Всичко се размесва хубаво.
Ако е необходимо, се посолява на вкус и поръсваме с нарязан магданоз. Пастетът се разпределя в буркани, затваряме с нови капачки и варим за 10 минути.
Пастетът е идеален за гарнитура или за сандвичи!
Виж как по-лесно се белят печените чушки, как се съхраняват печени чушки или опитай и другите ни разядки с печени чушки.
Коментари