Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в прясното мляко и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта и направете кладенче.
В него сипете яйцето, топлото кисело мляко и шупналата мая. Започнете да месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.
Оставете да втаса за 30 минути. В дълбока тава сипете 40 мл от олиото и сложете в средата огнеупорна чаша (аз ползвах чаша за крем карамел).
Оформете топки и ги оваляйте в олиото, което наляхте в тавата и ги подредете една до друга. Оставете да втаса повторно.
В това време направете заливката, като разбиете яйцата с останалите 40 мл олио и натрошите вътре сиренето.
Залейте вече втасалите милинки и поръсете със семена по избор. Печете на умерена фурна до готовност.
Не отваряйте фурната първите 20 минути от печенето.