Милинки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Милинки1 / 4
27/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
"Невероятно вкусни, меки и пухкави милинки! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл.
  • мая - 25 гр.
  • сол - 10 гр.
  • захар - 10 гр.
  • олио - 40 мл.
  • брашно - 600 гр.
  • сирене - 200 гр.
  • маргарин - 100 гр.
  • галета - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене.

Работи се с добре намаслени ръце. Топчетата се подреждат в добре намаслена тава в концентрични кръгове до запълването на тавата. Втасват.

Заливат се с мазнината и се поръсват с галетата.

Пекат се на силна фурна – 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
514
44
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

az
az
а яйца няма ли?
02.10.2013 14:06
17
3
Toni
Toni

станаха превъзходни,направете ги няма да съжалявате
05.04.2013 11:42
1
2
Люба
Люба
Това с правописа там -моля ви, престанете с тези глупости, става въпрос за милинки! Станаха много хубави, благодаря ви!
13.04.2012 11:21
4
2
mariq
mariq
Страхотни са просто.
08.11.2011 19:27
1
1
andre4ko
andre4ko
Абе оправете малко правописа, че е срамота!
Иначе рецептата е много хубава.
02.11.2011 20:28
4
3
Ива
Ива
Когато се увеличи количеството мазнина за поливане на милинките те стават по хубави.По калорично , но и по вкусно.
03.07.2011 16:32
Ива
Ива
Когато се увеличи количеството мазнина за поливане на милинките, те стават по - хубави. По - калорично, но и по - вкусно.
03.07.2011 16:32
donka
donka
Много добре.
09.03.2011 13:00
bilge behtieva alisheva
bilge behtieva alisheva
Много хубава беше милинката. Много ви благодаря.
02.02.2011 21:33