Печена сланинка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печена сланинка2 / 2
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Най-страхотното мезе, което някога може да опитате - за майстори и мераклии"

Необходими Продукти

  • сланина - 500 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината е прясна.

Завира се солена вода и се потапя в нея за около 5 минути да се избистри.

След което се вади и реди в буркани.

Като изстине саламурата, се залива сланината с нея.

След няколко дни е готова за консумация.

Вади се и се нацепва с нож откъм меката част.

Пече се на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Невероятно вкусна е така изпечена.
28.02.2016 20:11
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Не обичам сланина,но тази на снимките снимката изглежда много апетитно.
28.02.2016 19:46
Стан Ой
Стан Ой
Ех, тази рецепта ме върна в младежките ми години когато работех като пазач на обект, спомням си че един път един колега от Долни Пасарел беше донесъл такава сланинка и я пекнахме набързо. Яли сме я само с хляб. Бедни години бяха тогава, ама си ги спомням с носталгия!
19.02.2016 17:09
7
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сланинката на Бойко! Така става прекрасна.:)
19.02.2016 14:48