Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлемета със сирене

Гюзлемета със сирене

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Гюзлемета със сирене
Снимка: Лидия - Гери
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Е няма такива вкусни банички! Малко отнема време цялото приготвяне,но резултатът е покъртителен и си заслужава!"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл хладка
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • масло - краве
  • олио - малко, за изпичане
  • мая - 5 г свежа
  • брашно - около 400 - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, захарта, маята, солта, олиото и брашното се замесва гладко и нелепещо тесто. Престоява 30 минути.

Разделя се на 8 топчета. Оформя се малка кора от всяко топче, в нея се слага натрошено сирене и масло, сгъва се като пощенски плик.

С точилка се минава леко върху сгънатите части.

Гюзлеметата може да се приготвят на тиган или скара. Ако се приготвят в тиган, се загрява малко олио и се изпържват.

Гюзлеметата със сирене са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: