Торта Nocciola

23/02/2016
"Не сме пристрастени към тортите, но просто не можем да устоим на това шоколадово великолепие с цели лешници "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 234
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата: Поставете лешниците в блендер и ги смелете, докато станат на прах. Добавете кокоса и смесете с лешниците на прах.

Добавете останалите съставки и бъркайте енергично, докато всички съставки се смесят добре. Ако е необходимо, добавете 1/2 - 1 ч.л. вода, за да не залепва сместа по пръстите.

Изсипете сместа в цилиндричен обръч (20 см) и притеснете леко с пръсти.

За крема с шоколад: Поставете кашуто, водата и солта в блендер и го смелете добре. Добавете меда, екстракта ванилия и какаото и разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки и сместа стане гладка и кремообразна.

Накрая, добавете кокосовото и какаовото масло и ги разбъркайте. Изсипете сместа върху основата, добавете лешниците, разпределете добре навсякъде по цялата повърхност и сложете тортата в хладилник за най-малко 8 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар