Плакия от зрял фасул

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Плакия от зрял фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
"Като е боб, да е плакия, казват истинските ценители!"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г зрял
  • моркови - 2 броя
  • праз - 2 стръка
  • домати - 2 - 3 зрели
  • целина - 1/2 глава
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - около 100 мл
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете от предната вечер боба във вода и на следващия ден го изплакнете. Сложете да се вари на умерен огън с малко сол и мазнина. Щом е напълно готов се отцежда и се прехвърля в тава.

Празът, морковите, целина се нарязват и се задушават в малко мазнина до омекване. Прибавят се нарязаните на ситно домати, накълцан магданоз, джоджен, чубрица и скилидките чесън, нарязани на ситно, смления черен пипер и сол на вкус.

Тази смес се изсипва върху зрелия фасул, а отгоре се нареждат кръгове нарязан домат. Останалото олио се сгорещява, запържва се с червен пипер и се залива зрелия фасул плакия. Пече се в предварително загряна умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
42
32
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
Правя боба по този начин и става разкошен.
Това,което съм променила,е да не правя запръжка и да не изсипвам всичката вода от сварения боб за да не стане суха плакията.
28.09.2015 16:09
6