Начин на приготвяне
Маята в прясното мляко със захарта се разбърква и се оставя да шупне за 10 минути. Замесваме тесто с останалите продукти и с половината мас, другата половина е за измесването.
Покрива се с кърпа и оставяме на топло да втаса 1 час. Готовото тесто се разделя на две части и се разделя на топчета от 100 г. Всяко топче се разточва на елипса.
В широкия край поставяме чаена лъжичка шоколад и се навива на руло. Оставя се в тавата на разстояние - да бухне.
За втория вид оформянето е същото. Разточва се елипса, шоколад и навиваме руло. Двата края се срязват, като средата остава цяла. Усукват се и се прищипват отдолу. Виж снимката за оформянето.
Една част от кифлите вместо с шоколад поръсих с маково семе и захар. Наредени в намаслена тава оставяме да си почиват още 15 минути. После се намазват с разбития жълтък и поръсваме с кристална захар.
Фурната трябва да е загрята на 180 градуса. Печем кифлите до златисто около 25 минути (за всяка фурна времето ще е различно).
Много вкусни!