Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Уникални патладжани тип ветрило

Уникални патладжани тип ветрило

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Патладжаните са изключително вкусни, питателни и полезни зеленчуци. Затова сме ви приготвили тази невероятна рецепта"

Необходими Продукти

  • чедър - 50 г сирене
  • кашкавал - 150 г
  • мащерка - 1 щипка
  • сол - 20 г
  • зехтин - 30 мл
  • бекон - 150 г пушен
  • сирене - 150 г краве
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • патладжани - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за три средно големи патладжана. Измийте и разрежете патладжаните по дължина, като в горната си част при дръжката оставете цели.

Посолете ги и оставете настрана за 30 минути, да се отцеди горчивината им.

Изплакнете със студена вода и ги подсушете.

Нарежете доматите на тънки колелца, сиренето - на квадрати, не много дебели парчета, а чесъна - на шайби.

Сложете в тава хартия за печене и наредете патладжаните, разтворете ги леко да придобият форма на ветрило и във всеки разрез сложите по парче пушен бекон, домат, чесънче и сирене.

Така процедираме и с трите патладжана. Посолете, ако сметнете за необходимо, капнете на всеки по малко зехтин и поръсете с мащерка.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и задушавайте на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото, намалете градусите на 180 и запечете за още 10 мин.

Кашкавала и сиренето чедър нарежете на тънки парчета, извадете от фурната тавата, сложете във всеки отворен разрез от чедъра, а отгоре върху патладжаните сложете парченца от кашкавала.

Сложете пак във фурната и печете до разтопяване на сирената. Сиренето чедър е опция, може да не го слагате, в случая използвах чедър тост, от сиренцата за сандвичи, но за по-добър резултат използвайте качествен такъв.

Патладжаните се сготвят перфектно, но ако предпочитате, може предварително да ги изпържите, преди да ги наредите в тавата, но задължително отцедете от мазнината, защото поемат изключително много мазнина и стават много тежки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176581
Потребител#176581
Страхотно е . Много успешна рецепта. Получи се много вкусно
12.10.2016 15:45
2
цветослава киркова
цветослава киркова
Бих добавила млечно чеснов сос като сервирам. Много ми се дояде !
20.02.2016 16:37
5
1
1
Покажи всички подкоментари