Свински ребърца с ориз и спанак на фурна

20/02/2016
"Ребърца на фурна е любимо словосъчетание на много българи. И няма как да е иначе - дори ароматът, който се носи из целия квартал, докато приготвяте нещо подобно, е неповторим. Да не говорим за вкуса, който обаче съседите ви няма да имат привилегията да опитат! Днес ще ви представим тази уникална рецепта 3в1 крехки ребърца с вкусен ориз и спанак"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 629
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците.

Загрейте фурната. Нарежете лука и морковите и ги сложете в тава заедно с олиото. Задушете ги, докато омекнат.

Добавете спанака и измития ориз. Разбъркайте. Гответе още 5 мин.

Наредете ребърцата, като предварително сте ги сварили. Налейте от бульона - 1 ч.ч. Добавете и една чаша хладка вода. Овкусете със сол. Сложете маринованите гъби и 3 с.л. от маринатата.

Печете на умерена фурна, докато ребърцата получат загар, а оризът и зеленчуците омекнат.

По средата на печенето може до обърнете ребърцата.

Готовото ястие поръсете с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар