Пиле яхния с лапад

20/02/2016
"Днес ще съчетаем полезното и здравословното с вкусното"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 072
  • Преглеждания за месеца522
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г бутчета, крилца, бяло месо
  • лапад - 400 г
  • лук - 2 главички
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л. концентрат
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пилешкото месо до готовност.

Обелете лука. Измийте и нарежете на кубчета. Задушете го в мазнината. Добавете измития и нарязан лапад. Добавете червеният пипер и доматеният концентрат.

Сложете пилешкото месо /може да го обезкостите/. Разбъркайте и гответе около 5 мин. Долейте 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бульон от пиле. Овкусете със сол.

Гответе, докато ястието остане на мазнина. Малко преди готовност добавете размитото брашно с две-три с.л. вода към ястието.

Разбъркайте до сгъстяване. Поръсете с черен пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Hristina Gaydajieva
Hristina Gaydajieva
22.03.2020 15:33
Много вкусно! Без да искам отбелязах 1 звездичка.
0
0