Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Бяла яхния с пиле и лапад

Бяла яхния с пиле и лапад

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Бяла яхния с пиле и лапад
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
23/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бялата яхния с пиле и лапад се приготвя бързо и е чудесна идея за ястие през този сезон."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • пилешко филе - 1 кг
  • ориз - 100 г
  • олио
  • лапад - 1 голяма купа
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • захар
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се обелва и измива. Нарязва се на кубчета. Пилешкото филе се измива и нарязва на кубчета в тенджера се слага олио да загрее.

Добавят се пилешкото и тиквичката с капак, за да се задушат. Разбърква се периодично. Добавя се оризът, за да се запържи.

През това време лападът се измива и нарязва на лентички. Зеленият лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно.

Зелениите се добавят в тенджерата, да се задушат. Разбърква се. Добавя се малко захар, защото лападът има малко киселеещ вкус.

В бързоварката се загрява вода. Добавя се. Овкусява се с черен пипер, чубрица и сол.

Готви се пилешката яхния до сготвяне на ориза.

Бялата яхния с пиле и лапад се приготвя бързо и е чудесна идея за ястие през този сезон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: