Начин на приготвяне
Бисквитите и ядките превръщаме в трохи с помощта на блендер. Смесваме ги с масло и от полученото бисквитено тесто оформяме блат по дъното на форма за торта.
Отделно разбиваме крема сиренето с пудрата захар, лимонова кора и ванилията. Поетапно слагаме и яйцата. Бъркаме и добавяме надребнените ягоди и сметаната.
Получената смес разпределяме върху блата и тортената форма се увива плътно във фолио.
След това се поставя в дълбока тава и се пъхва във фурна. Налива се вряла вода, която трябва да стига до половината от тортената форма.
Чийзкейкът се пече на водна баня при 170 градуса около час, като не трябва да го препичате.
След като го извадите от фурната и го охладите, го покрийте с затоплен конфитюр. Охладете и по желание декорирайте с ягоди и още конфитюр.
Изключително ягодовият чийзкейк е много вкусен.
Рецептата е адаптирана от Йоли.
Коментари