Начин на приготвяне
В дълбока кексова тава или форма поставете захарта и я карамелизирайте на котлона, като внимавате да не изгори.
След това тавата се разклаща, за да се разлее карамелът и се оставя да се охлади леко.
Междувременно се разбиват всички и компоненти за крема, най-добре с миксер, и получената смес се разпределя върху карамела.
Разбиват се всички компоненти за кексовата смес и също се изсипват в центъра на тавата, като много се внимава съдът да не се разклаща.
Съдът се позиционира в друг по-голям съд и се налива вода, която да покрива 2/3 тавата, в която се намира десерта.
Всичко се поставя във фурна и се пече около 50 минути при 180 градуса. След това се изважда и се охлажда.
Рецептата за кодрит кадир е изпълнена!
Коментари