Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети със сирене и бекон

Гофрети със сирене и бекон

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Гофрети със сирене и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • захар - 1/2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • бекон - 200 г варено - пушен
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на кубчета, запържва се в сух тиган и се изважда на кухненска хартия.

В голяма купа се изсипва царевичното брашно. Върху него се изсипва чаша вряла вода и се разбърква. Оставя се да набъбне за 15 мин.

Смесва се брашното, захарта, бакпулверът, солта и содата. В друга купа се разбърква маслото с яйцата. Прибавя се прясното мляко.

Прибавят се сухите съставки и царевичното брашно. Накрая се слага и беконът, настъргано сирене и кашкавал. Разбъркват се.

Загрява се гофретник и се намазват плочите с масло. Във всяка част на гофретника се поставят по 60 мл от сместа, така че да има място да се надуе гофретата. Пече се в продължение на 3-5 мин., докато краищата станат леко хрупкави.

Сервират се намазани с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересни гофрети, аз правя само сладки.
25.02.2016 10:07