Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пържоли, гарнирани с ориз

Задушени пържоли, гарнирани с ориз

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Задушени пържоли, гарнирани с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За пържолите
  • свинско месо - 500 - 1 кг
  • лук - 1 - 2 глави
  • печурки - 500 г гъби
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - масло
  • За ориза
  • ориз
  • лук - 1 - 2 глави
  • апетитка - пюрено бурканче
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите ги овкусяваме с лук, черен пипер и сол, престояват за половин-един час. След това в йенска тенджера слагаме олио/масло и започваме ред по ред: пържоли, лук, гъби, топено сирене (ако е нужно още сол и черен пипер) и най-отгоре слагаме лук и топено сирене, наливаме вода - горе-долу колко да ги облее.

Захлупвате с капак и се пекат на умерена фурна за час някъде. Преди да стане готово, настъргваме кашкавал връщаме, докато се запече.

Ориза: Запържваме лука в тава, добавяме ориза 1:3 с водата, апетитката, овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме във фурната на 180-200 градуса до готовност.

В чиния слагаме по една пържола и гарнираме с ориза, може да се поръси и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: