Начин на приготвяне
Пържолите ги овкусяваме с лук, черен пипер и сол, престояват за половин-един час. След това в йенска тенджера слагаме олио/масло и започваме ред по ред: пържоли, лук, гъби, топено сирене (ако е нужно още сол и черен пипер) и най-отгоре слагаме лук и топено сирене, наливаме вода - горе-долу колко да ги облее.
Захлупвате с капак и се пекат на умерена фурна за час някъде. Преди да стане готово, настъргваме кашкавал връщаме, докато се запече.
Ориза: Запържваме лука в тава, добавяме ориза 1:3 с водата, апетитката, овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме във фурната на 180-200 градуса до готовност.
В чиния слагаме по една пържола и гарнираме с ориза, може да се поръси и магданоз.