Начин на приготвяне
Зеленчукът трябва да е 1.5 кг
Зеленчуците се почистват и нарязват на парчета, мороковите - на кръгчета, карфиолът - на розички, камбите и зелените домати - на полумесеци.
Слагат се в гореща подсолена вода и се варят за 10 минути, като се внимава да не се преварят.
В малка тенджерка се прави марината от оцета, олиото, захар, сол, бахар, черен пипер. Оставя се да поври за 10 минути, заливаме зеленчука разпределен в два три литрови буркана заедно с нарязаната целина и доливаме с топла вода.
Затваря се с капачка. На всеки буркан стриваме по два аспирина. След ден туршията е готова за консумация.
Вкусната туршия за два буркана по 3 литра е много сполучлива.
Коментари