Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Рулца»Рулца с пилешко, бешамел и чушки

Рулца с пилешко, бешамел и чушки

EлзаEлза
Чирак
48358106
Рулца с пилешко, бешамел и чушки
Снимка: Eлза
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"Представяме ви една истинска пилешка фантазия, за която даже не намираме подходящите думи как да я опишем. Вижте сами"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 200 мл топла
  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За соса
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 3 с.л. с връх + 1 равна с.л. (70 г)
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • За плънката
  • пилешко месо - 300 г от гърдите
  • червен лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 2 - 3 бр. печени (по рецепта са 2 пресни зелени и червена чушки)
  • сол
  • мащерка
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, направете кладенче и в него сложете солта, захарта и маята. В чаша смесете топлата вода и олиото. Сипвайте по малко от водата в брашното и замесете меко нелепнещо тесто. Оставете на топло да втаса.

През това време се заемете със соса, разбийте яйцето с 50 мл от млякото до хомогенна смес.

В тиган сложете олиото и маслото да загреят, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи. Доливайте по малко от прясното мляко и бъркайте да стане гладка, без бучици, смес.

Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето. Оставете 2-3 мин. да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине.

За плънката нарежете месото на дребно и го запържете, добавете лука, като поомекне сложете нарязаните чесън и чушки. Пържете, докато се изпари водата.

Втасалото тесто разточете на правоъгълник, дълъг 40-30 см. Намажете го с бешамела, разпределете плънката отгоре и навийте на руло. Нарежете на кръгове, с диаметър 4-5 см и ги сложете в тава с хартия за печене, като оставите разстояние между тях.

Намажете ги с разбития жълтък и ги сложете в студена фурна да се пекат на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Доста време ще отнеме - но май си заслужава - изглежда вкусно
23.02.2016 14:29
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На пръв поглед изглежда сложно но дано успея.
23.02.2016 13:46
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Такава красота е, че просто няма какво да се добави, освен, че ще се прави. Браво!
23.02.2016 13:45
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Толкова апетитно изглежда, че обезателно ще се пробвам да го направя.
23.02.2016 00:28
2