Хлебчета-Омлет

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
23/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след това се добавят яйцето и солта. Разбъркват се добре и постепенно се добавя брашно, докато се получи меко тесто.

Тестото се покрива с фолио или с кърпа и се оставя да втасва около 30 мин. или докато изпълни съда, в който се намира. Когато тестото е готово, се оформят малки хлебчета.

Хлебчетата се поставят в подсушена и намазана с олио тавичка, като се поставят само по края на тавичката (центърът остава свободен, за да се сложи там омлетът).

След като сме наредили хлебчетата в тавата, ги оставяме да постят още за още 20 мин. Когато хлебчетата са готови за печене, в голяма купа разбъркваме яйцата и към тях добавяме кашкавала(настърган), сиренето (натрошено) и топеното сирене.

Готовата смес изсипваме в тавата при хлебчетата. Пече се на 180-200 градуса за 25-30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар