Начин на приготвяне
Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след това се добавят яйцето и солта. Разбъркват се добре и постепенно се добавя брашно, докато се получи меко тесто.
Тестото се покрива с фолио или с кърпа и се оставя да втасва около 30 мин. или докато изпълни съда, в който се намира. Когато тестото е готово, се оформят малки хлебчета.
Хлебчетата се поставят в подсушена и намазана с олио тавичка, като се поставят само по края на тавичката (центърът остава свободен, за да се сложи там омлетът).
След като сме наредили хлебчетата в тавата, ги оставяме да постят още за още 20 мин. Когато хлебчетата са готови за печене, в голяма купа разбъркваме яйцата и към тях добавяме кашкавала(настърган), сиренето (натрошено) и топеното сирене.
Готовата смес изсипваме в тавата при хлебчетата. Пече се на 180-200 градуса за 25-30 мин.