Коледна содена питка

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
556
251
326
3
23/02/2016
"Има нещо магически вкусно в содените питки, особено в Коледните, уверете се сами "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 100
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се угасява в оцета. В брашното се прави кладенче, слагаме сол, олио и постепенно добавяме 1 ч.ч. хладка вода.

Замесва се меко тесто. Докато тесто отпочива, мажем тавата с олио.

Когато разточим питката в тавата, я набождаме с вилица, за да я украсим. Слагаме и паричка за късмет.

Печем за 30-35 минути на 180 градуса. Когато я извадим, я пръскаме с вода и я покриваме кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар