Питки по селски

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105
113
23/02/2016
"Омесени от златните ръце на баба - най-вкусните питки по селски "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 464
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 кг
  • мая - 2 кубчета
  • захар - 2 с.л.
  • саламура - 1 ч.ч. от домашно сирене
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • вода - 300 - 400 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, пресято и загрято до стайна температура, слагаме в дълбок съд.

Разтваряме маята в 100 мл топла вода със захар. При брашното слагам солта, содата, яйцата, без един жълтък, и саламурата.

Добавяме водата и замесваме. Оставяме тестото да втасва на топло и оформяме на питки. Пак оставяме да втасва и намазваме с жълтък.

Печем на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар