Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки по селски

Питки по селски

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105465130413
Питки по селски
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Омесени от златните ръце на баба - най-вкусните питки по селски"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 кг
  • мая - 2 кубчета
  • захар - 2 с.л.
  • саламура - 1 ч.ч. от домашно сирене
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • вода - 300 - 400 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, пресято и загрято до стайна температура, слагаме в дълбок съд.

Разтваряме маята в 100 мл топла вода със захар. При брашното слагам солта, содата, яйцата, без един жълтък, и саламурата.

Добавяме водата и замесваме. Оставяме тестото да втасва на топло и оформяме на питки. Пак оставяме да втасва и намазваме с жълтък.

Печем на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: