Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в дълбок съд и по средата му правим кладенче. В него слагаме белтъците, киселото мляко и солта. Замесваме меко тесто. От него разточваме кори с големина на чиния. Оставяме ги да престоят 10 минути.
В отделен съд разбъркваме начукания на ситно сусам и част от мазнината. Намазваме всяка кора със сусама и олиото. Сгъваме на четири и отново разточваме кората. От всяка кора режем квадрати.
Отделяме къдравото зеле на листа, които измиваме и изцеждаме. Нарязваме го на ситно.
Загряваме 2 с.л. олио и запържваме нарязания на ситно лук. Към него прибавяме къдравото зеле и продължаваме да пържим до изпаряването на водата му.
Сваляме от огъня и от тази смес разпределяме върху всеки квадрат. Завиваме всяка кора във форма на триъгълник, като притискаме краищата на всяко парче.
Нареждаме триъгълниците в намазана с мазнина тава и ги намазваме с разбит жълтък. Печем ги в предварително загрята фурна на 175 градуса за 35-40 минути.