Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек с къдраво зеле

Бюрек с къдраво зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бюрек с къдраво зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг къдраво
  • брашно - 2 в.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • белтъци - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • сусам - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в дълбок съд и по средата му правим кладенче. В него слагаме белтъците, киселото мляко и солта. Замесваме меко тесто. От него разточваме кори с големина на чиния. Оставяме ги да престоят 10 минути.

В отделен съд разбъркваме начукания на ситно сусам и част от мазнината. Намазваме всяка кора със сусама и олиото. Сгъваме на четири и отново разточваме кората. От всяка кора режем квадрати.

Отделяме къдравото зеле на листа, които измиваме и изцеждаме. Нарязваме го на ситно.

Загряваме 2 с.л. олио и запържваме нарязания на ситно лук. Към него прибавяме къдравото зеле и продължаваме да пържим до изпаряването на водата му.

Сваляме от огъня и от тази смес разпределяме върху всеки квадрат. Завиваме всяка кора във форма на триъгълник, като притискаме краищата на всяко парче.

Нареждаме триъгълниците в намазана с мазнина тава и ги намазваме с разбит жълтък. Печем ги в предварително загрята фурна на 175 градуса за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: