Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кускус с гъби и доматен сос

Кускус с гъби и доматен сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Кускус с гъби и доматен сос
Снимка: Рая Андонова
2 / 5
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • кускус - 150 г
  • гъби - 50 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • лук
  • брашно - 1/2 с.л.
  • масло
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се вода да заври. Когато заври, се слага 1 с.л. сол и малко олио, след което се изсипва кускусът, намалява се котлонът и се оставя да се свари.

През това време гъбите и лукът се нарязват на кубчета, след което гъбите се запържват в масло. Когато кускусът се свари, от водата се отделя 3/4 ч.ч., а останалото се отцежда. Кускусът се измива със студена вода. В тавичка се изсипва кускусът и се разбърква с гъбите.

В съд се загрява олио и се запържва лукът. Добавя се брашното и бързо се разбърква, докато брашното се разтвори напълно. Налива се малко от водата и се разбърква пак добре, докато се сгъсти.

След това се слага капакът и се оставя за 1-2 минути лукът да се задуши. След това се налива останалата част от водата, доматеното пюре, малко сол и черен пипер и се разбърква добре.

Когато сосът е готов, се излива върху кускусът. Разбърква се, за да се разнесе навсякъде и тавичката се слага във фурната да се пече около 15 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: