Начин на приготвяне
Много пазената тайна рецепта на панираното пиле KFC все още не е разкрита, но пък аз ви предлагам моето много добро копие.
В резултат се получава изключително крехко панирано месо, страхотно ароматно и вкусно, а KFC пасти да яде :) !
Сложете в купа прясното мляко, изцедете лимоните и в тази смес сложете пилешкото месо, като го оваляйте добре в сместа. Покрийте купата и оставете в хладилник да се маринова за 6 часа.
Смесете в чиния всички сухи подправки, в друга купа разбийте яйцата и прясното мляко за панировката.
Извадете месото от хладилника, отцедете от сместа, подсушете и всяко парче потопете първо в яйчената смес, после в сухата, като хубаво го оваляте, за да се покрие от всички страни.
Парчетата пиле сложете във фритюрник, загрят на 180 градуса, като ги сложите директно в мазнината, затворите капака и пържите за 15 минути или до златисто. Отцедете върху хартия.