Юнашко Печено

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
24/02/2016
"Тази рецепта е само за ценители крехък свински джолан с топещи се в устата картофки, запечени зеленчуци и разбира се люто чушле"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 273
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина със сухите подправки и разбъркайте.

Помолете месаря в магазина от който ще купите месото да ви разреже джоланите на две, може да ги оставите и цели.

Овкусете джоланите със сместа от подправки като хубаво я втриете в тях. Зеленчуците обелете и нарежете на едро.

Сложете на дъното в глинен гювеч или гърне две половинки от джоланите (ако се цели слагате цял), отгоре и между половинките сложете картофите, зрънца бахар, необелени скилидки чесън и виното.

Отгоре сложете другите две половинки от джолана, върху тях наредете морковите и лука. Сипете бульона, сложете щипка захар и покрийте с капак.

Задушавайте във фурна първоначално на 200 градуса за около 40 мин, след това намалете градусите на 160 за 2 часа.

Накрая махнете капака и дозапечете още 15-20 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Боги
Боги
26.02.2016 18:07
Сия,поздравявам те за това,че публикува тази чудесна рецепта.Когато каня децата си на гости,винаги слагам джолана в гювеча.Прекрасна храна.Следващия път ще го направя по твоята рецепта.
1
0
Наталия Петрова
Изглежда много апетитно.Ще опитам и аз,само ще пропусна чилито, че стомаха....
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.02.2016 11:58
Ванче,аз обичам люто и почти във всичко слагам по малко за по пикантен вкус,някак чушлето придава апетит :)
0
0