Бяла шоколадова торта с троен крем

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
24/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с размери 24-26см. За всеки блат се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се брашното(за кафявия+какаото, за розовия+сладкарската боя) и съответните аромати. Разбъркайте внимателно на ръка.

Всеки блат изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути. Всеки пудинг пригответе според указанието. Оставете да се охладят. Към всеки от тях добавете разбитата сметана. Разбърквате до гладкост. За розовия крем разбийте сметаната и към нея прибавете сладкото. Разбъркайте добре.

Сглобяване на тортата: Поставете кафявия блат в чиния, сиропирайте го леко със захарен сироп. Кремовете сипете в пошове с кръгъл накрайник. Направете последователни кръгове с различните по цвят кремове, така докато стигнете средата.

Похлупете с розовия блат и направете същото с кремовете, за да се разминават с долния пласт. Например, ако сте започнали с кафяв крем на първия блат, сега ще започнете с бял и т.н).

Похлупете с белия блат и го сиропирайте леко. Разбийте 100 мл от сметаната и измажете тортата. Направете глазурата, като сложите останалата сметана (200мл) и маслото на котлона да се загрее.

Прибавете шоколада и разбъркайте добре до гладкост. Залейте тортата с охладената, но течна глазура. Декорирайте я по ваше желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Доста трудоемка и ефектна торта.
0
0
Ивелина
Ивелина
24.02.2016 17:21
Красотааа!
0
0