Начин на приготвяне
Разбиваме добре яйцата с миксер, като постепенно добавяме захарта. След това добавяме и постепенно пресятото брашно, което сме смесили с бакпулвера и какаото.
А след това добавяме и ванилията и олиото. Сместа изсипваме в намазнена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Изваждаме готовия кекс и го оставяме да изстива.
През това време приготвяме глазурата. Смесваме водата с останалите съставки в тенджерка и слагаме на котлона да се загрява, като бъркаме непрекъснато, докато се получи еднородна смес.
Надупчва се охладеният кекс с вилица и го поливаме с глазурата. Оставяме го да попие за няколко часа. Желателно е да бъде на хладно място. Добър апетит!