Начин на приготвяне
Сипете вода в тенджера на котлона и щом заври добавете 1 с.л. сол и олио. Сипете кускуса, намалете котлона и оставете да се свари.
Междувременно гъбите, чушката и лука се нарязват на кубчета. Запържете гъбите в масло. Когато кускусът се свари, отделете ¾ ч.ч. от водата, а останалото отцедете. Измийте кускуса със студена вода, изсипете го в тавичка и добавете гъбите.
Загрейте олиото и запържете лука, след което добавете нарязаната чушка. След като се запържат добавете брашното и разбъркайте бързо, докато се разтвори напълно. Налейте малко от запазената вода и разбъркайте отново, докато сместа се сгъсти.
Сложете капака на съда и задушете за 1-2 минути лука и чушката. Налейте останалата част от водата, добавете пюрето, сол, червен пипер и останалите подправки.
Разбъркайте и оставете да поври още няколко минути. Когато сосът вече е готов, още горещ го изсипете върху кускуса. Смесете всичко добре и печете в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.