Кускус с гъби и доматен сос - II вариант

25/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера на котлона и щом заври добавете 1 с.л. сол и олио. Сипете кускуса, намалете котлона и оставете да се свари.

Междувременно гъбите, чушката и лука се нарязват на кубчета. Запържете гъбите в масло. Когато кускусът се свари, отделете ¾ ч.ч. от водата, а останалото отцедете. Измийте кускуса със студена вода, изсипете го в тавичка и добавете гъбите.

Загрейте олиото и запържете лука, след което добавете нарязаната чушка. След като се запържат добавете брашното и разбъркайте бързо, докато се разтвори напълно. Налейте малко от запазената вода и разбъркайте отново, докато сместа се сгъсти.

Сложете капака на съда и задушете за 1-2 минути лука и чушката. Налейте останалата част от водата, добавете пюрето, сол, червен пипер и останалите подправки.

Разбъркайте и оставете да поври още няколко минути. Когато сосът вече е готов, още горещ го изсипете върху кускуса. Смесете всичко добре и печете в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар