Лаврак в керемида

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
21/06/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо837
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука и го нарязваме на кръгчета. Слагаме го в намазан керамичен съд с форма на керемида или друг подобен. Отгоре слагаме изчистената и посолена риба. Поръсваме я с мащерката и червения пипер.

За соса:

В сгорещено масло запържваме брашното. Прибавяме прясното мляко и водата като непрекъснато бъркаме. Слагаме кашкавала и солта и сваляме от котлона.

Изсипваме соса върху рибата. Отгоре нареждаме нарязаните на парчета домати, моркови и нарязаните на едри парчета чушки.

Покриваме съда с алуминиево фолио и печем рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Махаме фолиото и печем за още 20 минути. Поръсваме със зърната черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар