Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и към тях прибавяме леко затоплено прясно мляко, смесено с киселото мляко. Прибавяме разтопено краве масло, олио - 2 супени лъжици и сухата мая.
Разбъркваме добре да се разтвори маята. Добавяме сол, захар, оцет и брашно, колкото поеме. Замесваме еластично тесто. Приготвяме плънката, като задушаваме спанака и нарязан зелен лук с вода и олио(зехтин).
Трябва да омекнат и останат на мазнина. Поръсваме подправките розмарин, копър и джоджен, черен пипер и червен пипер. Дръпваме от котлона и слагаме сварения ориз.
Разбъркваме да се смесят хубаво. Оставяме плънката да се охлади. Втасалото тесто разделяме на 2 равни части и всяка разточваме на кора с дебелина приблизително 3-5 мм.
Разпределяме плънката върху корите, ръсваме настърган кашкавал и навиваме рула. Режем рулата на еднакви парчета, които слагаме в намазани с мазнина формички за мъфини.
Поръсваме кифличките с подправки на вкус- чубрица, ким или розмарин. Оставяме на топло да втасат (за по-бързо втасване може да сложим в леко топла фурна).
Преди да изпечем, слагаме върху всяка кифличка парче краве масло и изпичаме на 180 градуса фурна до готовност.
Коментари
Ще се пробва със сигурност.
Поздрави.