Румънска баница-Малай

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
26/02/2016
"Прочутата румънска баница Малай, за чиято рецепта всички питат"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 970
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За течната смес разбийте яйцата с олиото. Загасете содата в киселото мляко, разбъркайте и добавете към яйцата.

За сухата смес пресейте брашното в купа, добавете царевичния грис, бакпулвер, сол и захар.

Смесете сухите и течните смеси, разбъркайте до хомогенност и добавете натрошеното сирене.

Намажете форма с падащ ринг с малко масло, поръсете с шепа царевичен грис и изсипете сместа.

Печете 20 минути на 180 градуса, след което извадете от фурната и сложете заливка, направена от разбитите яйца с киселото мляко.

Печете още 20 минути до златиста коричка на баницата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар