Печени ребърца с лук

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
26/02/2016
"Решихте ли какво ще си приготвите днес? Тези запечени ребърца на фурна с лук и зехтин са истинско изкушение за цялото семейство"
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 543
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 800 г
  • лук - 1 кг кромид
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л
  • риган - 1 к.л
  • бульон - 200 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гърдите на парчета. Смесете зехтина с подправките и намажете месото. Лука почистете и нарежете на полумесеци.

Сложете в тава лука и отгоре сложете ребърцата. Посолете и сложете бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото обърнете месото, разбъркайте лука и запечете още 20 минути без фолио.

Може да го сервирате с таратор, ориз или задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар