Начин на приготвяне
Обелете и счукайте скилидките чесън, сложете ги в купичка и добавете соевия сос, зехтина и кетчупа. Разбъркайте и добавете всички сухи подправки, отново разбъркайте.
Нарежете ребрата на приблизително еднакви парчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте с получената марината. Натъркайте хубаво с ръце месото, така че да се овкуси добре с маринатата.
Покрийте тавата с домакинско фолио и оставете в хладилника за няколко часа. Когато месото се е мариновало, махнете домакинското фолио и сипете бирата, покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната на 200 градуса за 1 час.
След час намалете градусите на 180, махнете фолиото и запечете още около 30мин до златисто кафяв загар. Поднесете с гарнитура от картофи, зеленчуково пюре или зелена салата.
Коментари