Начин на приготвяне
Вземете агнешкото бутче с и с помощта на нож, направете по цялата му повърхност малки прорези. Във всеки пъхнете по скилидка чесън. Натъркайте го обилно със сол, черен и червен пипер.
Загрейте 1/2 к.ч. зехтин на котлона и добавете кафявата захар. Разбъркайте и сипете доматеното пюре, горчицата и виното. Оставете да къкри, докато течността се изпари, като равномерно разбърквайте. С тази смес намажете изцяло агнешкото бутче от всички страни.
Печете го в намазнена тава, в която сте добавили около чаша гореща вода, покрито внимателно с фолио в предварително загряна фурна на 200 градуса. Пече се за около час и половина, след което се маха фолиото и се доизпича до апетитна коричка.
Коментари