Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче на бавен огън

Печено агнешко бутче на бавен огън

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Печено агнешко бутче на бавен огън
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
185 мин.
Порции
8
"Тайната на вкусното печено агнешко е в бавното гответе, още веднъж се убедихме в това"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • масло - 100 г
  • розе - 1 ч.ч. вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките бутове се измиват и се осоляват добре от всички страни. Слагат се в тава с капак.

Поръсват се добре отгоре с червен пипер. Маслото се нарязва на едри парчета. Нарежда се върху месото. Полива се с виното.

Добавя се още малко водичка. И разбира се - печеното агнешко е най-вкусно, когато е бавно изпечено.

Фурната се загрява на 180°C. Тавата се слага във фурната.

Пече се около 3 часа. Преди да изкарате месото от фурната, се маха капакът, за да се запече месото.

И идва най-хубавата част на печеното агнешко бутче на бавен огън - консумацията.

А гарнирано със свежа салатка.. наслада за сетивата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: