Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с гъби и кайма

Мусака с гъби и кайма

Мусака с гъби и кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ще я наречем мусака и обещаваме, че ще е вкусна, а вие опитайте и дайте един лайк за автора на рецептата"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г пресни печурки
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 2 бр
  • ориз - 2 к.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме ситно лука. Смесваме с каймата и малко вода да се получи кашичка.

Слагаме да се задушават в олио и когато каймата си промени цвета, добавяме почистените и нарязани на филийки гъби и белени и настъргани на едро ренде моркови. Подправяме с черен пипер, нарязан пресен магданоз и сол на вкус.

Като останат на мазнина, добавяме измития ориз и наливаме 4 чаени чаши гореща вода.

Изсипваме в тавичка и слагаме да се пече в гореща фурна. Малко преди да извадим от фурната, заливаме с разбити яйца с прясно мляко , брашно и малко сол.

Запичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: