Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки пържоли в йенска тенджера

Крехки пържоли в йенска тенджера

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Крехки пържоли в йенска тенджера2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Крехки и сочни, тези пържоли в йена направо се топят в устата! Да ви е сладко, приятели!"

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. свински
  • гъби - 350 г
  • топено сирене - 250 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч. гъбен
  • масло - 125 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се намазват с горчица и майонеза и се подправят със сол, черен пипер и кимион на вкус.

Гъбите се нарязват и се слагат в тенджерата заедно с месото. Заливат се с вино и бульон.

Добавя се маслото на парчета и отгоре се подрежда топеното сирене на шайби.

Захлупва се капак и се пече във фурна около 1 час. След това се маха капакът и се оставя във фурната, докато хване златист загар.

Крехките пържоли в йенска тенджера са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: