Патица със сладко от смокини

27/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо966
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешко месо - 180 г
  • круши - 1/2 бр.
  • камамбер - 2 резена
  • За соса
  • сос - 2 с.л. Демиглас, сух
  • коняк - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • конфитюр - 40 г от смокини
  • лешници - 20 г
  • За марината
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо се кисне в марината за около 12 часа. После се добавя малко мазнина и се пече във фурна за около 5-6 мин.

Крушата се изпича за около 15-20 мин., поставят се резените камамбер и се запичат, докато се разтопят.

Сосът Демиглас се разтваря в хладка вода.

В тиган се загрява на котлон патешкото месо, добавят се останалите продукти за соса и 3-4 с.л. от разтворения Демиглас. Разбърква се.

Филето се сервира нарязано и залято със соса и се гарнира с крушите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
22.03.2016 21:32
Страхотно
0
0