Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патица със сладко от смокини

Патица със сладко от смокини

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Патица със сладко от смокини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • патешко месо - 180 г
  • круши - 1/2 бр.
  • камамбер - 2 резена
  • За соса
  • сос - 2 с.л. Демиглас, сух
  • коняк - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • конфитюр - 40 г от смокини
  • лешници - 20 г
  • За марината
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо се кисне в марината за около 12 часа. После се добавя малко мазнина и се пече във фурна за около 5-6 мин.

Крушата се изпича за около 15-20 мин., поставят се резените камамбер и се запичат, докато се разтопят.

Сосът Демиглас се разтваря в хладка вода.

В тиган се загрява на котлон патешкото месо, добавят се останалите продукти за соса и 3-4 с.л. от разтворения Демиглас. Разбърква се.

Филето се сервира нарязано и залято със соса и се гарнира с крушите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Страхотно
22.03.2016 21:32