Пилешки сърца в масло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пилешки сърца в масло5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"С бири или с вино вървят повече според вас?"

Необходими Продукти

  • карантия - 1 кг пилешки сърца
  • масло - около 100 г краве
  • дафинов лист
  • черен пипер - смлян на вкус
  • сол
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л., по желание
  • магданоз - накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте вода на котлона и сложете пилешките сърца да се сварят до готовност с дафиновия лист, след което ги отцедете.

Загрейте маслото в тиган (при нужда добавете още 1 с.л.) и изсипете пилешките сърца. Оставете да се задушават, като разбърквате за около 10-тина минути.

Накрая прибавете подправките, соевия сос и галетата. Разбъркайте за кратко и снемете от котлона. Поднесете с накълцан магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
45
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Криси
Криси
Пропуснах към супичката от бульона на сърцата, върви и фиде.
22.08.2011 14:59
7
Криси
Криси
Освен дафинов лист, прибавете и 2 стръкчета розмарин. След оцеждането на сърцата, не изхвърляйте бульона, а сварете 3 - 4 картофа на кубчета в него. Отделно задушете 1 морков и 1 лук нарязани наситно, с 1 настърган домат. Смесете задушените зеленчуци с булзона от сърцата и сварените картофи. Накрая застройте с кофичка кисело мляко и 2 жълтъка. Поръсете с чер пипер и ситно нарязан магданоз. Става прекрасна супичка - ще си оближете пръстите - наздраве.
22.08.2011 14:56
18
2
1
Покажи всички подкоментари