Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с пролетни зелении

Печена риба с пролетни зелении

Печена риба с пролетни зелении
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. бяла
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • чесън - 4 стръкчета зелен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата и я измиваме хубаво. Осоляваме я от всички страни. Поръсваме я с бял пипер.

Изцеждаме сока на един лимон и напръскваме рибата отвътре и отвън.

Овалваме я в царевично брашно, така след изпичане коричката става хрупкава.

Наливаме олиото в тавичка и го поръсваме с две-три щипки червен пипер. Така рибата няма да залепва за дъното при печенето.

Подреждаме рибата в мазнината и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.

Сервираме я поръсена със свежи, нарязани на дребно, магданоз и зелен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: