Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме тиквичките и с остър нож или ренде ги нарязваме по дължина на много тънки филийки.
Сваряваме ги за 5 минути на пара. В тиганче с три лъжици олио запържваме до зачервяване почистения и пресован чесън.
Изваждаме от мазнината и на негово място слагаме нарязаните ситно домати, босилек и лютата чушка, както и рибата тон, предварително отцедена и накъсана на парченца.
Разбъркваме, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер и оставяме на умерен огън за около 10 минути, като от време на време разбъркваме.
Намазваме върху филийките тиквички намачканата извара и навиваме на рулца. Можем да фиксираме с клечици за зъби, да не се разгъват.
Пускаме рулцата в тигана с врящия сос и доваряваме още пет минути.