Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Картофени рулца със сос от тиквички

Картофени рулца със сос от тиквички

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689641
Картофени рулца със сос от тиквички
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
10/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Свободни ли сте за вечеря? Защото ще готвим сочни картофени рулца и си търсим компания"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 и 1/2 кг
  • яйца - 1 бр.
  • кренвирши - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • топено сирене - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • галета - за поръсване
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • тиквичка - 1 бр. средно голяма
  • сирене - 100 г
  • майонеза - 1/2 опаковка
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме на едри кубчета картофите, след което ги сваряваме в подсолена вода. Когато са готови, ги намачкваме с преса, добавяме суровото яйце (отново намачкваме) и овкусяваме със сол и черен пипер.

За плънката нарязваме кренвирша, кашкавала, топеното сирене и киселите краставички на кубченца. Разбъркваме ги в купа. Разделяме картофеното пюре на 4 равни части. Върху кухненско фолио разпределяме първата част (стараем се да е в правоъгълна форма).

Отгоре разпределяме от плънката и внимателно събираме краищата, като трябва да се получи руло. Повтаряме действието и с останалите 3 части пюре. Така получените 4 рула оставяме в хладилник за 1 час.

След това отстраняваме фолиото внимателно и ги подреждаме в тава, покрита с хартиено фолио. Отгоре поръсваме галетата и напръскваме с разтопеното масло. Печем до златист загар.

През това време приготвяме соса. Обелваме и нарязваме на кубчета тиквичката и я запържваме за 4-5 мин. в 1 с.л. олио. След това я прехвърляме в блендер, като добавяме и останалите продукти за соса. Пасираме.

След като рулата са се изпекли, внимателно ги разпределяме в чинии и добавяме от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: